Slide background
Slide background

"Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγειν..."

xristos_1

Αγαπητοί φίλοι Ενορίτες

Δεν θα σκεφτόμαστε πριν από λίγους μήνες να απευθυνθούμε σε καθένα από σας, αν οι δυσκολίες που περνά μεγάλο μέρος των συμπολιτών και συνανθρώπων μας δεν τους οδηγούσαν σε τέτοιο σημείο που να κτυπούν καθημερινά την πόρτα της Εκκλησίας για βοήθεια κάθε είδους. Άστεγοι, άποροι, άτομα εξαρτημένα από ουσίες, μοναχικοί συνάνθρωποί μας, γέροντες εγκαταλελειμμένοι, ασθενείς, άνεργοι, διαζευγμένες ή χήρες με παιδιά, σε αριθμούς που δεν μπορείτε να διανοηθείτε, κάθε μέρα όλο και νέες περιπτώσεις, ζητούν εναγώνια την βοήθεια της Μάνας Εκκλησίας για να βρουν μια λύση στο όποιο πρόβλημά τους.

Με τις μικρές δυνατότητες μας, σαν Ενορία, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο τους, όχι μόνο με την υλική αλλά κυρίως με την ηθική και παρηγορητική βοήθειά μας.

Η Εκκλησία, παρά την πολεμική που Της ασκείται από διάφορους χώρους, πάντοτε υπήρξε αρωγός και στο Έθνος και στους Έλληνες. Μάνα πραγματική, ξεπουλιόταν στην κυριολεξία για να δώσει τροφή στα πνευματικά παιδιά της.

Αυτή η περιβόητη «περιουσία» Της, καρπός της αγάπης, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των χριστιανών προς Αυτήν, πάρα πολλές φορές δόθηκε για να δημιουργηθούν σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, βιβλιοθήκες κ.α. Ξαναγύρισε δηλ. ουσιαστικά αυτή περιουσία στους ίδιους τους Έλληνες.

Σήμερα, που η Πατρίδα μας περνά μια από τις δυνατές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, κα οι συνέλληνες αγκομαχούν κάτω από το βάρος των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, η Εκκλησία καλείται να φανεί στο ύψος των περιστάσεων και να τείνει χείρα βοηθείας προς κάθε άνθρωπο που ζητά την βοήθεια Της ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή ιδεολογίας.

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκουν ένα πιάτο ζεστού φαγητού στα συσσίτια που η Εκκλησία, εδώ και χρόνια, έχει οργανώσει, μακριά από φανφαρονισμούς, επιδείξεις και τα φώτα της δημοσιότητας. Σ’ όλες σχεδόν τις Ιερές Μητροπόλεις της Πατρίδας μας υπάρχουν τέτοια συσσίτια, δίνοντας παρηγοριά σε συνανθρώπους μας, που οι καταστάσεις τους οδήγησαν στο κοινωνικό περιθώριο και στην ανέχεια.

Η Ενορία μας, η Ενορία δηλ. του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, εγκαινίασε εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα το έτος 2002 ένα πρόγραμμα δωρεάν παροχής τροφής (συσσιτίου) σε εκατό περίπου απόρους και αδυνάτους οικονομικά ενορίτες της και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

Το συσσίτιο παρέχεται τρεις φορές την εβδομάδα στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας (οδός Μητροπόλεως 28α –Μαρούσι) και η προετοιμασία του γίνεται από εθελόντριες κυρίες της Ενορίας μας. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι δε να επεκτείνομε την παροχή φαγητού και τις άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Παράλληλα, με τις μικρές μας δυνατότητες βοηθάμε ως Ενορία και ένα Ίδρυμα που ευρίσκεται εντός των ορίων μας και φιλοξενεί συνανθρώπους μας με ψυχιατρικά προβλήματα παρέχοντας ποσότητα φαγητού και ενισχύοντάς το με κάθε τρόπο που διευκολύνει την διαβίωση αυτών των ανθρώπων.

Επειδή οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες, απευθύνουμε εναγώνια έκκληση σε πρόσωπα και φορείς που έχουν την δυνατότητα αλλά κυρίως την διάθεση να βοηθήσουν την Εκκλησία στην εκπλήρωση της αποστολής Της στους δύσκολους καιρούς, που όλοι διερχόμαστε.

Γι’ αυτό θερμά σας παρακαλούμε, παρά την οικονομική στενότητα που πιθανόν και σεις να αντιμετωπίζετε, να βοηθήσετε την Ενορία μας, ιδίως αυτήν την δύσκολη οικονομικά περίοδο, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας.

Μικρές ποσότητες τροφίμων, παντός είδους, κυρίως όμως τέτοιων που δεν χρειάζονται φύλαξη σε ψυγεία(γάλατα μακράς διαρκείας, μακαρόνια, όσπρια, άλευρα, κονσέρβες κ.α.) είναι καλοδεχούμενα, γιατί ενισχύουν την προσπάθεια μας και μας δίνουν την δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας.

Ο Ναός παραμένει συνεχώς ανοικτός

καθημερινά από τις 6:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ και οι συνεργάτες μας μπορούν να δεχθούν την όποια προσφορά σας.

Παράλληλα, όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει οικονομικά την ενοριακή προσπάθεια αυτή, έχει την δυνατότητα να καταθέσει στον εξής λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα, Υποκατάστημα Αμαρουσίου 725 / 296000 – 16

ή στον Ιερό Ναό ζητώντας πάντοτε και την σχετική απόδειξη.

 Τηλέφωνα Ιερού Ναού: 210 8028211, 210 6127671, Fax: 210 8029606

Ιστοσελίδα: www.panagia-amarousiou.gr  -  e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι. ΝΑΟΥ: Μητροπόλεως 28α ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΝ Τηλ. & Fax 210 8029606.

© Copyright 2023 Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Back To Top